Wout Teeuw

Wout Teeuw: gitaarliefde

Ik ben op mijn 16e begonnen met gitaarspelen. Ik had altijd al een fascinatie gehad voor de gitaar – de vorm van het instrument vond ik mysterieus. In Sliedrecht waar ik opgroeide was er een muziekzaakje, gehuisvest in een donker dijkhuisje, waar ik steeds langs ging om de rij Spaanse gitaren te bewonderen. Totdat ik de stoute schoenen aantrok en met gespaard geld mijn eerste gitaar kocht. De Ilja Croon gitaarboeken erbij, een jaar klassiek les gehad en platen naspelen.

Er kwam een elektrische gitaar en ik kon een echte gitaarversterker overnemen. Vanaf toen heb ik in verscheidene bandjes gespeeld. In Groningen tijdens mijn studietijd volgden De Noord Nederlandse Cliché Fabriek – sketches en popmuziek en Cigarski in Smoking – een van de bekendere bands in Groningen mid jaren ’80 met mooie eigen composities.

Vanaf toen heb ik in verscheidene bandjes gespeeld. In Groningen tijdens mijn studietijd volgden De Noord Nederlandse Cliché Fabriek – sketches en popmuziek en Cigarski in Smoking – een van de bekendere bands in Groningen mid jaren ’80 met mooie eigen composities.

Pas daarna heb ik de jazz (en natuurlijk een waanzinnige gitarist als Wes Montgomery) ontdekt. Ik heb les gehad van George Kleefman, in het ICO Jazz Combo en in een naamloos jazzbandje gespeeld, waar ik onze bassist Ruud ben tegengekomen. In Dwingeloo ben ik in contact gekomen met Evert, onze saxofonist, en met hem en Ruud in meerdere combo’s gespeeld, waaronder ook de 12-koppige soulband GotToGroove.

Jazz  betekent voor mij in het spelen vrijheid, openheid, sfeer, interactie en inspiratie. Het is heerlijk dat we in WestEndJ deze aspecten proberen te verenigen en onze eigen draai geven aan een rijk scala van composities en genres.

Copyright © 2024 WestEndJ
PHOTOGRAPHY © 2022 Rik Denekamp
De afbeeldingen zijn gemaakt met AI
Vereniging WestEndJ is ingeschreven bij KvK Noord onder nr. 67283748 en gevestigd in Dwingeloo
Scroll Up